Filosofia
La filosofia (del grec “Φιλοσοφία” philo–sophia, “amor per la saviesa”) és un camp d’estudi que cerca, per mitjà de la lògica i els arguments raonats, donar una explicació de tots els coneixements possibles i del lloc que ocupa la persona en la naturalesa, també ha estat definida com l’estudi dels conceptes i principis més fonamentals i generals relacionats amb el pensament, l’acció i la realitat.
La història de la filosofia és el conjunt de problemes i pensadors que han dominat el pensament al llarg dels segles, amb influències constants entre períodes i relectures de les afirmacions de filòsofs anteriors. És difícil parlar d’una sola història de la filosofia, però, ja que al marge de la divisió entre filosofia oriental i filosofia occidental, cada disciplina de la filosofia té la seva pròpia evolució i sovint els avenços es deuen a altres ciències afins.
El pensament és el producte de la ment en l’acte de pensar, és a dir, les construccions mentals elaborades fruit de l’activitat del cervell. En tant que activitat fonamental de l’ésser humà, és estudiat per diverses disciplines, entre les quals destaquen la filosofia i la psicologia. L’objectiu bàsic del pensament és dotar de significat el món exterior i un mateix, manipulant la informació.
La intel·ligència és l’habilitat personal per a pensar d’una manera més efectiva. Segons la concepció emprada, un pensament pot ser sinònim d’idea o de l’acte de produir-la. Quan es parla de pensament, generalment es fa referència a qualsevol activitat intel·lectual o mental. En aquest sentit, es pot fer referència a l’acte del pensament o a les idees resultants o elaboracions de les mateixes idees. Hi ha conceptes similars que cal considerar, com ara la cognició, la sensibilitat, la consciència i la imaginació.
Etiqueta:Filosofia